CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

termeterai ikatan suci bersama encik izam tercinta..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

kehadiran putera sulung ku ke dunia..

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

kehadiran puteri pertama melengkapkan kehidupanku..

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

hidup ku bertambah ceria dengan kehadiran puteri ke-2..

Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

Friday, 5 April 2013

ber hidroponik lah pulak..

06/03/2012 - Selasa

ntah kenapa..konon2nya encik izam teringin sgt nak berhidroponik lah pulak kan..dia kata since dah duk kat landed house ni..dia nak start lah tanam apa2 yg patut..iyo-iyo poyo je lah encik izam..cam lah masa duk kat apartment dulu tak boleh buat kan..alasan mu benar belaka kan..hehehe..

apa2 pun..jom layan gambar dia tgh bersemangat nak berhidroponik bersana anak2 manja ibu tu..


encik izam nak start dgn tanam sawi kerinting and sawi hijau katanya..tgk je lah kan..org tgh bersemangat..jgn dihalang..


si along and angah pun bersemangat nak tolong abah derang berhidroponik..ibu tgk kan aje lah ye..


hahaha..si kecik alisha pun nak tolong gak ye sayang..tolong lah tolong...nampak gigi dia yg tersusun rapi tu..


ini lah ntah apa namanya ntah..kena masukkan kat dalam bekas yg ada air tu nanti..hasil kerja tangan encik izam bersama anak2 manja ibu.. 


si kecik alisha konon2 macam pro kan..sudah2 lah tu dik..kelakar lah awak ni..


semangat tu..tak sudah2 tolong abah dia..la ni tolong masukkan benda yg disemai benih tu kat dalam besin tu pulak..


dah habis tolong abah masukkan bekas semaian benih tu ke dalam besin ye..tenung lah puas2 benda tu ye..


proses memasukkan air ke dalam besin tu pulak..anak2 manja ibu dilarang tolong proses yg ini..sat gi banjir lak umah tu kan kan..


ok..air dah separa penuh dalam besin tu..


proses seterusnya..zue pun tak tau apa nama nya proses ni..tengok kan aje lah..


yang ni..baru derang masukkan biji2 benih sawi kerinting and sawi hijau tu ke dalam bekas yg kecik2 tu.. 


si angah dengan tekunnya menolong encik izam..


semoga berjaya ye encik izam dgn projek hidroponik awak tu..


1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)