CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

termeterai ikatan suci bersama encik izam tercinta..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

kehadiran putera sulung ku ke dunia..

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

kehadiran puteri pertama melengkapkan kehidupanku..

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

hidup ku bertambah ceria dengan kehadiran puteri ke-2..

Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

Wednesday, 9 March 2011

bila lah rumah baru ku nak siap ni?

06/03/2011 - Sunday

hai lah..entah lah..keluar lagi N3 pasal rumah baru kan..bukan apa..rasa hati ni macam dah geram sangat-sangat..patutnya rumah dijangka dapat kunci on 24/09/2010..so cuba kira..dah berapa bulan terpaksa bayar untuk 2 biji rumah..nasib baik lah rumah yang kitaorg duduk sekarang ni pun our own house..kalau menyewa..kan dah rugi kan..pada hal kitaorg bukannya beli rumah under developer yang tak tentu..kitaorg beli rumah tu masa encik izam staff kat dot dot dot lagi tau..(tengok sendiri lah logo apa yang terpampang tu..), developer yang GAH jugak lah di persada land & property ni kan..

gambar rumah tak dapat amik..coz ada security yang jaga..ingat kan nak amik gambar..sekali security tu rampas my blackberry..huhuhu..so dapat amik gambar kat luar nya aje lah..


hah..nampak tak..kat mana rumah baru nanti..


logo apa yang tertera tu..nampak tak??? huhuhu..


baby alisha takut naik buaian (sblm pi tgk rumah baru..)


masih tak habis nanggis lagi..menggigil-gigil dia tau..kesian..



Sharing is Caring..
  • my PIL banyak advice kami masa baru-baru kahwin dulu..cari rumah..beli rumah..kecil pun tak apa..asalkan rumah sendiri..bayar bulan-bulan kat bank..tapi lambat laun jadi harta sendiri..jangan menyewa lama-lama, rugi katanya..sebab takkan jadi harta kita..
  • pernah terdengar my FIL advice cousin encik izam.."dalam mengejar harta dunia..kereta dah 2 biji, rumah dah 2 biji, itu dah ada..ini dah ada..tapi jangan dilupa kewajipan kita..menunaikan fardhu haji ke makkah"..gulpppp, tiba-tiba rasa cam makan cili jer..so apa langkah yang sepatutnya dibuat?..daftar je dulu kat Tabung Haji..deposit RM1,300.00 aje..then kumpul lah duit pelan-pelan..niat yang baik..DIA akan lorongkan jalannya..insyaALLAH..




2 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

jangan lupa buat house warming taw..hehheheh laalalalal *maap saya bukan niat nak makan pree...:P*

zue said...

hahaha..insyaALLAH..kalau siap rumah tu..mmg nak buat..sekali dgn aqiqah si alisha..sila mai na..